محمدرضا سنگري در آبان ۱۳۳۳ در خانوادهای مذهبی در شوش به دنیا آمد. وي فارغالتحصيل دكتراي زبان و ادبيات فارسي از دانشگاه تهران است. شعرهاي سنگري تاكنون به صورت پراكنده در برخي از نشريات چاپ شده است. او تا به امروز در بسياري از همايش هاي سراسري شعر دفاع مقدس و شبهاي شعر دفاع و مقاومت حضور داشته و در جلسات متعدد آن به نقد و بررسي شعر دفاع مقدس و ادبيات پايداري پرداخته است.
كتاب «بررسي ادبيات منظوم دفاع مقدس» اين نويسنده كه در سه جلد نوشته شده به عنوان برترين كتاب سال دفاع مقدس شناخته شده است.
گفتني است دکتر سنگري در حال حاضر ساكن تهران است و ضمن تدريس در دانشگاهها، سردبير مجله رشد زبان و ادبيات فارسي و مجله تربيت است و با سازمان پژوهش و تأليف كتب درسي هم همكاري دارد.
سنگری از شاعران و نویسندگان پرکار معاصر است ولی بیشتر در زمینه نثر ادبی کار میکند. «سوگ سرخ»، «پنجره معصوم»، «یادهای سبز»، «گلبرگها»، «یک جرعه تشنگی»، «سلام موعود»، «چهل روز عاشقانه»، «نقد و تحلیل ادبیات منظوم دفاع مقدس» در سه جلد و «پیوند دو فرهنگ ادبیات معاصر» از جمله آثار مهم منتشر شده سنگری است. به این کارنامه باید تألیف ۳۰ جلد از کتابهای درسی از ابتدایی تا دبیرستان را نیز اضافه نمود.
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۶
سنگری: باید مقاتل گذشته را به زبان امروز بازنویسی کرد. برای نوشتن کتاب «آیینه داران آفتاب» سفر کردم و منطقه کربلا را بررسی کردم و بیش از هفت سال روی این موضوع کار کردم، مداحان باید روی این مسأله کار کنند و شناخت دقیق و مینیاتوری داشته باشند.
۲۷ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۷
بستری که مداح انتخاب میکند باید بستری باشد که در آن از عاطفه آغاز و به معرفت ختم شود و این سیر را طی کند. ارزش این کار از ساعتها سخن بلیغ و فصیح بیشتر است. به زبان دیگر، اعتبار کار مداحی از اهل منبر بیشتر است.
۲۱ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۵۵
رئیس حوزه هنری در حکمی محمدرضا سنگری را به عنوان مسئول دفتر «هنر و ادبیات عاشورایی» در حوزه هنری منصوب کرد.
۱۰ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۰۰
جايگاه مداحان و ذاکران هرگز کمتر از مبلغان رسمي ديني (روحانيان) نيست و گاه تأثير آنها بسيار گستردهتر است. آنها تريبونهاي مملکت را در اختيار دارند، با اعتقادات، عواطف و احساسات مردم سر و کار دارند و تأثيرشان بر مردم صرفاً تأثيري عاطفي و زودگذر نيست و در انديشه و تفکر مردم مؤثراند. هيچ کس نميتواند حصاري بين عاطفه و فکر ...
۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۵۵
سنگری گفت: مداح باید به جایی برسد که قدرت اجتهاد در شناخت مقاتل داشته باشد و مقاتل را دقیقا پالایش و انتخاب کند و اگر به این مرحله نرسیده است باید دست در دست کسی داشته باشد که حتما در زمینه مقاتل اجتهاد کرده و به شناخت کافی رسیده است.
۲۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۸
آخرین نشست علمی «شعر هیئت» با ارائه مقاله آقای عبدالامیر فائق با موضوع «شعر هیئت از منظر رهبر معظم انقلاب» سه شنبه 29 بهمن 92 به همت بنیاد دعبل و در سالن آمفی تاتیر سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
۲۶ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۰۱
در گذشته ـ شعر دعبل هم اين خصوصيت را دارد ـ شعر با توحيد شروع ميشد؛ يعني قبل از سوگ و ستايش به موضوع توحيد ميپرداختند. شعر، موعظه و مباحث تربيتي داشت و سرانجام فرودش، سوگ است؛ يعني هنگام قرائت شعر اول اعتقاداتت را مرور ميكني، بعد در يك كلاس كوتاه تربيتي قرار ميگيري و سپس عواطف و احساسات شما نسبت به اهل بيت (ع)، بر ...
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۴۳
اختتامیة «سلسله نشستهای علمی شعر هیئت» سهشنبه، ۲۹ بهمن ساعت ۸:۳۰ دقیقة صبح، در ساختمان مرکزی سازمان تبلیغات اسلامی، واقع در میدان فلسطین برگزار میشود.
۱۲ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۵۶
دو نشست تخصصی «رسالت مداحان در وحدت جهان اسلام» و «بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری در جمع مداحان با موضوع معرفتافزایی» توسط هیئت علمی بنیاد دعبل خزاعی، در یازدهمین همایش بین المللی پیرغلامان حسینی برگزار شد.
۲۳ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۱۰
ششمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی شعر هیئت،با ارائه مقاله سیر تحول و تطور شعر آیینی و هیئت توسط دکتر محمدرضا سنگری در تاریخ 23 مهرماه به همت بنیاد دعبل خزاعی برگزار شد.
۱۷ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۰۶
در یک نگاه کلی جمعبندی آنچه دوستان مطرح کردند نشان میدهد پنج نفر از مجموعة دوستانمان با تأسیس دانشگاه مداحی کاملاً مخالف هستند. پنج نفر از دوستان نیز مخالف مشروط هستند؛ دو نفر از ایشان تأکید چندانی بر بودن چیزی با عنوان دانشکده و دانشگاه ندارند؛ بنابراین تعداد مخالفان نزدیک به 10 نفر شد و هفت نفر دیگر از دوستان موافق ...
۲۸ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۲۵
پنجمین نشست از سلسله نشستهای علمی شعر هیئت با ارائه مقاله آقای قاسم صرافان با عنوان شعر هیئت و شاخههای آن در تاریخ 28 شهریور 92 در بنیاد دعبل برگزار شد.
۳۰ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۵۶
دومین نشست از سلسله نشست های علمی شعر هیئت با ارائه مقاله آقای دکتر محمد رضا سنگری با عنوان شعر هیئت، محتوا و درونمایه تاریخ 30 خرداد ماه 92 در بنیاد دعبل برگزار شد.
۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۵۱
اولین نشست از سلسله نشست های علمی شعر هیئت با ارائه مقاله آقای دکتر محمد رضا سنگری با عنوان شعر هیئت، تعریف، ویژگیها، ابعاد و قالبها تاریخ 26 اردی بهشت ماه 92 در بنیاد دعبل برگزار شد.
۲۸ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۴۰
در دومین نشست علمی مداحان سراسر کشور، بیش از 80 نفر از نخبگان عرصه مداحی و ستایشگری اهلبیت علیهمالسلام درباره محورها و موضوعات و مسائل مبتلابه جامعة مداحی به هماندیشی پرداختند.
۱۱ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۷:۴۱
اولین نشست علمی مداحان سراسر کشور به همت هیئت علمی بنیاد دعبل و با موضوع «رونمایی از مرامنامه ستایشگری اهلبیت(ع)» برگزار شد.
۲۰ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۵۸
این خیلی مهم است که ذاکران و مداحان بدانند، امروز میتوانند به برکت حرکت عظیم و الهی امام راحل(ره) در انقلاب اسلامی منشأ اثر و تأثیرگذاری باشند.
۱۱ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۸:۰۳
رئیس هیئت علمی بنیاد دعبل خزاعی، ضمن تشکر از اعضای بنیاد برای جدیت در پیگیری مصوبات جلسه پیش و تلاش برای رسیدن به اهداف تعیین شده، نقطه عزیمت فعالیت های آموزشی و فرهنگی بنیاد را در لزوم تعریف مداحی و تبیین و تشخیص شاخصه های مداحی تعیین کرد.
۲۷ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۴۶
«چهل روز عاشقانه» نوشته دكتر محمدرضا سنگری، توسط انتشارات كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، ویژه نابینایان منتشر شد.
۱ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۰۰:۰۰
دکتر سنگري از نادرمرداني است که گفتار و کردار صوابش در تاريخ، تاريخ دين و دانش و بينش، تاريخ ايثار و شهامت و شهادت و در قلبهاي دلسوختگان و عاشقان الهي نه ثبت که حک خواهد شد